Lean Manufacturing – Overall Equipment Effectiveness (OEE)

W5

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor general managers, productie- en kwaliteitsmanagers, supervisors en productie personeel en verander managers. In het algemeen, organisaties op elk niveau van de ´Lean Jouney´, in het beginstadium of al verder gevorderd.

(Voor)- kennis

Om aan deze Training deel te nemen is het wenselijk bekend te zijn met de basisbegrippen van Lean Manufacturing. Het is aanbevolen om eerst deel te nemen aan de introductie training “Lean Manufacturing”.

Algemeen

Overall Equipment Effectiveness (OEE) is een methode om aan te duiden hoe machines presteren ten opzichte van een ideale fabriek. De OEE wordt uitgedrukt als de verhouding van de daadwerkelijke productie van de machine gedeeld door de maximaal mogelijke productie van de machine onder ideale omstandigheden. OEE wordt berekend door het vermenigvuldigen van onafhankelijk gemeten waarden: beschikbaarheid, prestaties en kwaliteitsratio. Met andere woorden, OEE is een holistische benadering van het categoriseren en registreren van alle verliezen die van invloed zijn op machine prestaties: niet beschikbaar zijn wanneer dat nodig is, niet op het ideale tarief produceren en niet eerste A1 kwaliteit produceren.

Invulling

ATS cursussen worden gegeven door ervaren docenten, die beschikken over veel praktische kennis. De training zal plaatsvinden in één van onze ATS trainingscentra of op locatie bij de klant. Voorafgaande aan de cursus kan een intakegesprek worden gevoerd om de eisen van de deelnemer en het bedrijf te bespreken. Bij de presentaties wordt gebruik gemaakt van verhelderende voorbeelden, best practises, theoretische vraagstukken en praktische oefeningen. De ATS cursussen zijn interactief en de docent zal er altijd voor zorgen dat de inhoud van de training direct betrekking heeft op uw eigen situatie.

Inhoud

  • Vergroten van machine beschikbaarheid
  • Effectief beheren van geplande stoptijd
  • Reduceren van omstel tijd
  • Reduceren van ongewilde stoptijd of storingen
  • Verbeteren van de prestatieratio
  • Reduceren van defecten en herbewerkingen
  • Reduceren van opstartverliezen

 

Aantal dagen

1

Lean Manufacturing – Overall Equipment Effectiveness (OEE): Prijs

Informatie aanvraag

 

Meer informatie

Onze open trainingen gaan door zodra er minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers aangemeld zijn.

Wilt u zich aanmelden voor onze open trainingen, klik dan op ‘aanmelden’ naast de gewenste datum en locatie om het aanmeldingsformulier in te vullen. Heeft u vragen over de planning van een training, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u deze training boeken als bedrijfstraining of heeft u andere vragen? Doe dan een informatie aanvraag

 

Lean Manufacturing – Overall Equipment Effectiveness (OEE): Open plaatsen – Nederland

flag Planning op aanvraag, 1 dag
  Aanmelden
flag Op aanvraag Aanmelden

 

Lean Manufacturing – Overall Equipment Effectiveness (OEE): Open plaatsen – International

flag 30-31 Temmuz
Kocaeli (TR) Aanmelden
flag Planning op aanvraag, 1 dag
(BE) Aanmelden

 

Wij adviseren tevens:

Total Productive Maintenance (TPM).
Lean Manufacturing – Poka Yoke – Mistake proofing.
Failure Mode and Effects Analysis (FMEA).
Lean Manufacturing – Overall Equipment Effectiveness (OEE).

email